Zielony koktajl ze szpinakiem
Przyszła wiosna a wraz z nią chęć na zdrowsze jedzenie. Naszą podpowiedzią są zielone koktajle. Łatwe i szybkie do przygotowania, z prostych składników, wygodne na wynos.
Właściwości zielonych koktajli
Są prawdziwą bombą witaminową, dostarczają wielu składników odżywczych, mają też właściwości oczyszczające. W małej porcji jesteśmy w stanie zmieścić wysokiej jakości białko, węglowodany złożone, sporą ilość błonnika, witaminy i minerały.
Jak przygotować zielony koktajl
Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, blender i kilka minut czasu. Nasz przepis oparty jest na poniższych składnikach.
SKŁADNIKI:
duże opakowanie kefiru
1 dojrzały banan
1 jabłko
garść szpinaku
łyżeczka natki pietruszki
Tak przygotowany posiłek to bogactwo błonnika roślinnego, który w połączeniu z bakteriami kwasu mlekowego zawartymi w kefirze stanowi idealną kompozycję dla naszych jelit. Pobudza perystaltykę i wspomaga proces trawienia. Nie dość, że nasz zielony koktajl ze szpinakiem jest taki zdrowy, to na dodatek jest przepyszny.
Żeby być na bieżąco z tym co piszemy zapisz się do newslettera:)
-0 Komentarz-