Zielone koktajle
Moda na zielone koktajle przyszła już dawno. Obserwuję zielone zdjęcia. Lajkuję je. Bardzo mi się podobają. Ale jakoś nie mogłam się przemóc. Wszystko z założenia zdrowe. Osobno smakuje ok, ale zupełnie mnie nie przekonywało łączenie zielonych składników. Szpinak i sałata do picia? W zupie to rozumiem, ale koktajl to już nie bardzo. Ale przełamałam się. W sumie to przełamał mnie szpinak, który do sałatki już za bardzo się nie nadawał, bo był lekko zwiędnięty. Coś trzeba było z nim zrobić.
Bierzcie blender do ręki i do dzieła!
SKŁADNIKI:
1 duży kefir
garść szpinaku
1 banan
szczypta kurkumy
¼ łyżeczki mielonej łuski gryczanej*
Wszystko miksujemy przez około 40 sekund
Łuska gryczana:
Bogata w błonnik – 81,5 g w 100 g!
Zawiera dużo żelaza
*dość charakterystyczny i wyrazisty smak kaszy gryczanej więc na początek może być mini mini szczypta
-2 komentarze-
Dzień dobry, miło mi poinformować, że wpis ten ukazał się dzisiaj na portalu PatiCafe.pl, pozdrawiam Patrycja 🙂
Pierwsze co czytam o łusce gryczanej. Chętnie wypróbuję 🙂