Pyszne płatki orkiszowe
Kolejny tydzień walki z bakteriami za pomocą diety. Na razie (odpukać w niemalowane!) idzie ok. Oczywiście nie zapeszam, nie chwalę, ale próbuję. Niby nie jestem przesądna, ale nie ma co igrać z losem (?). Wszystkie 5 posiłków gotowanych z dodatkiem kasz i przeróżnych przypraw. Czasem kusi odpuścić i dodać do mieszanki gotową kaszkę Hippa. Wtedy przypominam sobie co przeczytałam w „Jaglanym detoksie”, idę do kuchni, otwieram szafkę pełną dobra i wymyślam co nowego zapodać Jaśkowi.
Tym razem serwujemy śniadanie, deser czy też podwieczorek na bazie płatków orkiszowych.
SKŁADNIKI:
Szklanka płatków orkiszowych
2 jabłka
1 łyżka jagód goji
Pół łyżeczki kardamonu
2 szklanki wody
1 łyżeczka oleju z pestek winogron
PRZYGOTOWANIE:
Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy płatki i jagody goji, doprawiamy kardamonem. Dodajemy olej. Gotujemy 5 minut (od momentu wrzenia). Pod koniec gotowania dodajemy jeszcze obrane i pokrojone jabłka. Całość dokładnie miksujemy.
Taki posiłek nadaje się dla wszystkich – dokładnie zmiksowany dla karmionych PEGiem, trochę mniej dokładnie zmiksowany dla wszystkich pozostałych.
Jako deser lub podwieczorek podaję w wersji solo. Jeśli miałoby to być śniadanie to dodaję mieszankę (w naszym przypadku Resource Junior albo Neocate Advance).
Zajadajcie na zdrowie! Wy albo Wasze dzieci:)
-0 Komentarz-