Owsianka z jabłkiem
Przez żołądek do serca, mawiają. W naszym przypadku na pewno przez żołądek do zdrowia. Widzę, że ta inwestycja się zwraca. I wiem, że warto gotować i zwracać uwagę na to co podajemy do jedzenia naszym dzieciom. Gotowce w postaci kaszek, zupek, czy nawet owoców w słoikach to dla mnie ostateczność. Warto trochę czasu poświęcić na samodzielne przygotowanie zbilansowanego posiłku dla dziecka. Niech profesor gastroenterolog mówi, że to gotowanie to dla mojej przyjemności. Według mnie się nie zna i tyle;) Wersja tej owsianki to owsianka podawana do PEGa w formie zmiksowanej. Gotujcie, miksujcie i karmcie swoje dzieciaki. Na zdrowie!
SKŁADNIKI:
½ szklanki płatków owsianych
1 duże jabłko lub 2 małe
2 łyżki jagód goji
1 szklanka wody
½ łyżeczki imbiru
½ łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka oleju z pestek dyni
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki oprócz oleju wkładamy do garnka. Gotujemy 5 minut od momentu wrzenia. Dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy olej z pestek dyni.
JABŁKA
Regulują pracę jelit
Gotowane stają się lekkostrawne
-0 Komentarz-