Koktajl jarmużowy
Koktajle to fajny pomysł na pełnowartościowe drugie śniadanie. Ostatnio zaprzyjaźniam się z jarmużem. Szczerze polecam w omlecie. Ale teraz zachęcam Was do przygotowania go w innej wersji – koktajlowej.
SKŁADNIKI:
1 duże opakowanie jogurtu naturalnego
2 duże liście jarmużu
1 banan
garść płatków orkiszowych
½ łyżeczki kardamonu
PRZYGOTOWANIE:
Do przygotowania koktajlu potrzebne są tylko liście jarmużu więc odrywamy je od łodygi. Wrzucamy wszystkie składniki do blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Z PAMIĘTNIKA DIETETYKA:
jogurt naturalny: źródło pełnowartościowego białka
jarmuż: zawiera karoten będący naturalnym antyoksydantem
banan: źródło potasu
płatki orkiszowe: bogate w błonnik pokarmowy i witaminy z grupy B
Na zdrowie!
-0 Komentarz-